Jasper Ockeloen wint Egmond-Pier-Egmond

REGIO – Jasper Ockeloen heeft de twintigste editie van de Egmond-Pier-Egmond strandrace gewonnen.

In mistige omstandigheden gingen honderden  rijders van start. Rick van Breda sprong al vroeg weg samen met Bram Rood. Rood reed lek, waarna Van Breda alleen door ging. Jordy Buskermolen, de winnaar van vorig jaar, reed ook al vroeg lek, toen hij nog in de achtervolgende ploeg zat.

Het parcours kende een klim bij Wijk aan Zee en op weg naar Castricum aan Zee was er eveneens een klim en een afdaling van trappen, gevolgd door een serie strobalen. Daardoor vroeg het parcours veel technische vaardigheden.

Na die laatste klim, de trappen en de strobalen ging Rick van Breda op kop samen met Europees Kampioen Jasper Ockeloen. Ockeloen kwam als eerste van het strand af in Egmond en sprintte meteen door naar de finish, waar hij een tijd van 1.02,37 liet noteren. Rick van Breda moest genoegen nemen met de tweede plek in 1.02,39 en Ramon Sinkeldam werd derde in 1.02,55.

 

 

Bij de vrouwen gingen Nina Kessler en de Bergense Rozanne Slik al vroeg aan de leiding. Na de laatste klim en de strobalen ging Nina Kessler alleen op kop. Ze kwam in Egmond als eerste van het strand af en reed alleen naar de finish in 1.13,51. Rozanne Slik werd tweede in 1.13,59 en Ellen van Dijk kwam als derde over de finish na 1.14,18.

bron: www.nhnieuws.nl
foto: NH/Edward Dekker