Help mee in de duinen

REGIO – Het open duin wordt bedreigd doordat het dicht groeit met bomen en struiken. PWN wil het unieke leefgebied van veel bijzondere planten en dieren graag behouden en zoekt daar hulp bij.

Op verschillende zaterdagen van september tot maart, buiten het broedseizoen, organiseert PWN duinwerkdagen. U kunt dan kennis maken met de verschillende werkzaamheden in het duingebied en de natuur in het duin.  Ook komt u op plaatsen waar u niet eerder bent geweest en ontmoet andere natuurliefhebbers.

Samen met de andere deelnemers werkt u vijf uur voor een mooie natuur. Heeft u vier keer meegewerkt in een kalenderjaar? Dan ontvangt u, als dank voor uw deelname en inzet, een gratis duinkaart voor het Noordhollands Duinreservaat.

De duinwerkdagen beginnen om 10.00 uur en duren tot 15.30 uur. Als u zorgt voor warme kleding, stevig schoeisel en uw eigen lunchpakket, dan zorgt PWN voor koffie, thee, limonade en soep. Iedereen kan meehelpen! Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom onder begeleiding van een volwassene.

Meer informatie vindt u op: www.pwn.nl/vrijwilligers