Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek!

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari, naar de bibliotheken van Kennemerwaard. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens De Nationale Voorleesdagen promoten we het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Er wordt gelezen uit het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. De toegang is gratis.
Op woensdag 24 januari om 10.00 uur wordt er voorgelezen in de bibliotheek in Castricum en op woensdag 31 januari om 15.15 uur in de bibliotheek in Akersloot.

Vanaf ongeveer 6 maanden (wanneer je baby gaat wijzen en zwaaien) kun je starten met het aanbieden van gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal. Niet alleen voor je baby, ook je dreumes, peuter en kleuter genieten van de mogelijkheden van baby- en kindergebaren. Christianne Osinga, docent babygebaren, leest op woensdag 31 januari om 10.00 uur voor uit Ssst! De tijger slaapt, en ondersteunt dit met babygebaren.
Vooraf worden er eerst een aantal dierengebaren voorgedaan en na het voorlezen kan er nog samen spelenderwijs met babygebaren geoefend worden. De toegang is gratis.

De poppen komen letterlijk uit het boek in deze vrolijke voorstelling van poppentheater Belletje Sterk voor peuters en kleuters. We gaan ook zingen en bewegen en iedereen kan lekker meedoen. Uiteraard is de voorstelling geïnspireerd door het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt. Deze vrolijke voorstelling is mee te beleven op zaterdag 3 februari in de bibliotheek in Castricum om 10.30 uur. De toegang is € 2,50 (volwassenen betalen ook een kaartje).

Het is feest want Tijger is jarig in het boek Ssst! De tijger slaapt. Samen met Clown Niekie van de Clown en de Koffer maken we een feesthoed van ballonnen. Niet alleen luisteren maar vooral zelf doen! Een echte ballonworkshop voor iedereen van klein tot groot met vele ballonnen in allerlei kleuren, maten en vormen. Na afloop gaat elk kind met een mooie ballon feesthoed naar huis. Clown Niekie bezoekt de bibliotheek in Castricum op zaterdag 27 januari om 10.30 uur.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid worden van Bibliotheek Kennemerwaard.
U betaalt geen inschrijfkosten. Ook krijgt uw kind het vingerpoppetje De tijger zolang de voorraad strekt.

Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om activiteiten van tevoren te reserveren. Dit kan via de activiteitenagenda op onze website www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Reserveert u bij de klantenservice in de bibliotheek dan is betaling alleen mogelijk per pin.

In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Voorlezen elke dag een feest!