Lezing: Het Holland van vóór de graven

CASTRICUM – Op 18 januari geeft Henk van der Velde, hoofd archeologie bij ADC ArcheoProjecten, de lezing ‘Het Holland van vóór de graven’. De lezing maakt deel uit van de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen’ van de Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde.

De Vroege Middeleeuwen stonden vroeger bekend als een periode waar we weinig over wisten, de ‘donkere eeuwen’. Toch was het vooral een heel turbulente periode; de val van het Romeinse rijk, de ontwikkeling van Holland en de aanzet voor het latere graafschap Holland.

Handelswaar uit het Hollands duingebied is op veel plekken in Noordwest-Europa opgegraven en het is gebleken dat het een aantrekkelijke plaats voor Vikingen was. Dit en meer zal verder belicht worden in de lezing van Van der Velde.

Geïnteresseerd? De lezing wordt gehouden bij Huis van Hilde op donderdag 18 januari 2018, van 20.00 tot 22.00 uur. Toegang is 10 euro, inclusief koffie. U kunt zich inschrijving via www.oerij.eu