VVD Castricum pleit voor verplaatsing Corso Theater

CASTRICUM – Rob Dekker van VVD Castricum pleit voor het verplaatsen van het Corso Theater naar het stationsgebied. Dat doet hij in een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders.

In zijn brief aan het college van 3 januari vraagt Dekker naar informatie met betrekking tot het nieuwbouwvraagstuk op de Puikman en het voormalige Kaptein Kaas terrein. Het Corso Theater is al jaren het onderwerp van gemeentelijke discussie, zo werd vorig jaar nog gesproken over een verhuizing van de Dorpsstraat naar De Brink. 

Dekker oppert de bioscoop naar het stationsgebied te verplaatsen als deel van een tweeledige oplossing. Naast een toevoeging van maatschappelijke ontwikkeling voor het gebied, wat ook Huis van Hilde betreft, biedt het ook mogelijkheden om meer huurwoningen te realiseren in het middensegment, aldus Dekker. In zijn brief vraagt hij of het college deze optie overwogen heeft en/of het hierover in gesprek is gegaan met het management van het Corso Theater.