Rustige jaarwisseling voor de Brandweer

CASTRICUM – Het was een vrij rustige jaarwisseling voor de brandweer. De eerste melding was om 00:14 uur toen zij een containerbrand moesten blussen bij winkelcentrum Geesterduin.

Op de terugweg naar de kazerne rond 00:40 uur stuitten de brandweermannen op een flink vreugdevuur die het asfalt aantastte, waarop werd besloten om de vuurhaard te doven. De feestgangers vonden het erg jammer, maar konden het na wat uitleg wel begrijpen.

Om 01:49 uur kreeg de brandweer een melding van wateroverlast bij het RIBW aan de Oude Parklaan, waar een hoop water de woonkamer in kwam van een bewoner. De oorzaak hiervan was dat er vuurwerk op het dak was gegooid waardoor er een gat in het dak was ontstaan. De brandweerlieden hebben het gat provisorisch weten te dichten en het dak zal zo spoedig mogelijk gerepareerd worden door een loodgieter.

LIMMEN – Omstreeks 01:20 uur is er een ondergrondse containerbrand geblust aan de Drie Linden.

Foto: containerbrand bij Geesterduin – Evelien Olivier/Omroep Castricum