Diaverhaal en knutselen bij de Springplank

CASTRICUM – Speelvereniging de Springplank in Castricum organiseert een open inloop speelochtend.

Omdat de Springplank 45 jaar bestaat zal er een ouderwets diaverhaal worden vertoond. Het verhaal gaat over kabouter Prikkeprak en de bosdieren die avonturen beleven in het winterse bos. Het verhaal is geschikt voor kinderen tot en met de onderbouwleeftijd. Na afloop kunnen de kinderen een vogelvoerketting maken of een kabouter kleuren en uitprikken.

Het diaverhaal is onderdeel van een serie diaverhalen van Kabouter Prikkeprak en de Wollewapjes. De diaverhalen stammen uit de jaren 70, begin jaren 80 en werden veel gebruikt op scholen. De tv werd toen nog niet gebruikt in de lessen. Dat deze diaverhalen nog steeds aantrekkelijk worden gevonden door de kinderen bleek toen deze eerder door Mirko Carton werden vertoond op de Klimop in het kader van project 1967.

De Open inloop Speelochtend is op vrijdag 5 januari 2018 vanaf 9.30 uur op Speelvereniging de Springplank, Dorpstraat 109 in Castricum. De entree is €1,- per kind voor nietleden inclusief limonade. Voor de vogelvoerketting knutselen wordt een kleine extra bijdrage gevraagd.