De Roset wint oliebollentest

CASTRICUM – De Roset in Castricum heeft de Castricumse oliebollentest gewonnen. Met een gemiddeld cijfer van een 7,3 wist de banketbakker de andere deelnemers achter zich te laten. In het radioprogramma Nieuw Castricums Peil werd de prijs uitgereikt.

Voor de tweede en derde plek gaan we naar Limmen. Bakker Putter kwam op de tweede plek van de in totaal achttien verkooppunten met een 6,4. Bakker Bakker kwam uit op een 6,2.

Opvallend is dat de HEMA in Geesterduin de vierde plek wist te bemachtigen met een 6,2. Door afronding kwam Bakker Bakker net iets hoger uit. De Deen in Akersloot komt met een 6,1 op de vijfde plek.

De andere plekken uit het klassement worden niet bekend gemaakt. Hoofdredacteur Sander Verschoor: “We willen de beste bol bekend maken, niet de slechtste. De wedstrijd is bedoeld om de beste oliebollenbakker in het zonnetje te zetten en niet om de slechtste zwart te maken”.

Robert Liefting van het testpanel: “De kwaliteit was erg wisselend. De smaak leek wel beter dan vorig jaar, maar op enkele andere punten werd juist weer minder goed gescoord dan de voorgaande jaren”.

Omroep Castricum organiseert de oliebollentest voor de achtste keer. Het is de tweede keer dat De Roset er met de prijs vandoor gaat.

Audio