Veilig het oude jaar uit!

CASTRICUM – Nog even en de jaarwisseling staat voor de deur! Jaarlijks vallen er nog steeds veel gewonden door vuurwerk. Met maatregelen en tips hoopt de gemeente bij te dragen aan een gezellige en veilige jaarwisseling in Castricum.

Vuurwerk afsteken mag dit jaar op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Voorkom gevaarlijke situaties en volg de onderstaande stappen om veilig vuurwerk af te steken!

– Gebruiksaanwijzing lezen
– Vuurwerkbril dragen
– Aansteeklont gebruiken
– Afstand houden
– Koop je vuurwerk bij een betrouwbaar adres

Zwerfvuurwerk afsteken heeft mogelijk nare gevolgen. Help mee om dit te voorkomen door de restanten van het afgestoken vuurwerk direct op te ruimen. Maak de resten van het zwerfvuurwerk nat voordat u het in de grijze rolemmer gooit.

Tenslotte, meld vuurwerkvandalisme via 112 of 0900 88 44.