Trajectcontroles op provinciale wegen

REGIO – Op de N205 (Driemerenweg) in Haarlemmermeer en de N201 in Amstelveen komen vanaf 2019 trajectcontroles. Het zijn 2 van in totaal 20 trajectcontroles die het Openbaar Ministerie op provinciale wegen in heel Nederland gaat invoeren.

De geplande trajectcontroles komen op drukbezochte wegen met een hoog ongevalspercentage of met een hoog aantal snelheidsovertredingen.

Uit analyses is gebleken dat er juist op provinciale wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Ook is gebleken dat automobilisten zich bij een trajectcontrole over een langere afstand beter aan de snelheid houden.

Daarom werken de politie en het Openbaar Ministerie, samen met de provincies en Rijkswaterstaat aan vergroting van de verkeersveiligheid op deze wegen. Het Openbaar Ministerie verwacht dat alle 20 installaties in 2019 in gebruik zijn genomen.

foto:P N205