Lezing ‘Veerkracht bij kinderen bevorderen’

REGIO – Op 23 januari vindt de gratis lezing ‘Veerkracht bij kinderen bevorderen’ plaats. Tijdens de lezing krijgen ouders/opvoeders handvatten om de emotionele veerkracht bij hun kind(eren) te bevorderen. De lezing wordt gehouden in Alkmaar.

Een van de belangrijkste taken voor ouders/opvoeders is om kinderen te leren omgaan met hun gevoelens. Elk kind krijgt in zijn leven te maken met tegenslag of stress en het is belangrijk dat kinderen vaardigheden ontwikkelen om daarmee om te gaan. De emotionele veerkracht die kinderen hebben, ofwel hun vermogen om met gevoelens om te gaan, is belangrijk voor geluk, welbevinden en succes in hun latere leven.

Emotionele veerkracht omvat zes belangrijke vaardigheden:
• Gevoelens kunnen herkennen en accepteren.
• Eigen gevoelens op een goede manier kunnen uitdrukken.
• Een positieve kijk op het leven hebben.
• Problemen op een effectieve manier kunnen oplossen.
• Negatieve gevoelens kunnen hanteren.
• Leren omgaan met ingrijpende gebeurtenissen in het leven.
Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en ontvangen alle deelnemers een tipsheet/informatiefolder.

De lezing vind plaats op dinsdag 23 januari, van 19.30 tot 21.30, in het Wijkcentrum Overdie gelegen op de Van Maerlantstraat 8, 1813 BH te Alkmaar, de kosten van de lezing zijn gratis dankzij de gemeente Alkmaar.

Naast deze bijeenkomst/cursus organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders/opvoeders kunnen op de website van de het cursusbureau (www.ggdhn.nl/cursussen) een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio.

Ouders/opvoeders kunnen zich aanmelden bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier zie www.ggdhn.nl/cursussen. Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-01 00 557 (bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30-16.30 uur).