PWN start 2018 met beheerwerkzaamheden

CASTRICUM – In het eerste kwartaal van 2018 voert PWN beheerwerkzaamheden uit in het Noordhollands Duinreservaat. Deze werkzaamheden, zoals exotenbestrijding, plaggen en het aanleggen van zonnige boszomen, zijn nodig om de unieke en kenmerkende duinnatuur te behouden en de ecologische veerkracht van het gebied te versterken.

Wanneer de natuur haar gang kan gaan, verdwijnen er uiteindelijk plant- en diersoorten, en dat wil PWN voorkomen. De werkzaamheden worden in maart tijdelijk gestopt om ze na het broedseizoen weer op te pakken en af te ronden.

PWN verwacht dat de overlast beperkt is, omdat de werkzaamheden worden uitgevoerd in een periode dat er minder recreanten zijn in het duin en omdat de paden overal toegankelijk blijven. Tijdens de werkzaamheden kunnen bezoekers rijplaten en werkverkeer tegenkomen in het duin.

Meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan op www.pwn.nl/werkenaandeduinen

foto: gevaarlijke bomen worden gekapt