Korte wachttijden door werken op afspraak

GEMEENTE-BERICHT – Vanaf dinsdag 2 januari werken we voor de meeste producten en diensten op afspraak. Komt u langs op het gemeentehuis? Maak dan een afspraak via www.castricum.nl of bel 14 0251. Dan zitten wij voor u klaar en bent u meteen aan de beurt.

De gemeente heeft de afgelopen maanden achter de schermen gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening en het verminderen van de wachttijden. Vanaf nu kunt u via de website of telefonisch een afspraak maken voor de meeste producten. Dan weten de medewerkers dat u komt, waar u voor komt en hoeft u niet te wachten. Nog niet alle producten gaan op afspraak. Er is een begin gemaakt met de producten die het meest worden aangevraagd.’

Het maken van een afspraak werkt heel eenvoudig:
1. Ga naar www.castricum.nl/afspraakmaken of zoek op de website naar het product waar u een afspraak voor wilt maken en kies voor ‘maak een afspraak’. Belt u liever voor een afspraak? Bel dan 14 0251.
2. Kies een activiteit. Dit is het product of de dienst waar u een afspraak voor wilt maken. Bij aantal kunt u aangeven hoeveel u van deze producten wilt. Handig als u bijvoorbeeld voor het hele gezin identiteitskaarten aanvraagt.
3. Kies een datum en tijdstip. Op donderdag kunt u ook ‘s avonds een afspraak maken.
4. Vul uw contactgegevens in.
5. Bevestig uw afspraak. In uw mailbox ontvangt u een afspraakbevestiging.
6. Zet de afspraak meteen in uw agenda. Dan vergeet u het niet. Een aantal dagen van tevoren ontvangt u een herinnering via de mail. Kijk ook nog even wat u mee moet nemen. Kunt u toch niet? Wijzig of annuleer uw afspraak dan. Dat kan via een link in de afspraakbevestiging.

Is er nog ruimte vrij? Dan kunt u ook op de dag zelf nog een afspraak maken via de website of telefonisch. Bel de gemeentemedewerkers als het spoed heeft en echt niet langer kan wachten. Dan kijken zij naar de mogelijkheden.

Logo: Maak een afspraak met de gemeente.