Byzantijnskoor Perezwon zoekt leden

REGIO – Het Byzantijnse koor Perezwon legt zich toe op de rijke koortraditie van de Oosters Orthodoxe kerken en de Russische en Oekraïense volksmuziek. Het koor repeteert in Heemskerk en bestaat uit leden uit de wijde regio, zoals Castricum, Uitgeest, de Zaanstreek en de IJmond gemeentes.

Het gemengd koor Perezwon is opgericht in februari 2016. Perezwon (перезвон) betekent ‘klokgelui’. En klokken zijn onlosmakelijk verbonden met de Oosters-orthodoxe liturgie. De Byzantijnse muziek omvat de sacrale gezangen van de christelijke kerken die, sinds de vroege geschiedenis, de Oosters-orthodoxe traditie volgen.

Vanaf 8 januari repeteert Perezwon elke maandagavond in het nieuwe cultuurhuis in het gemeentehuis van Heemskerk. Per kalenderjaar worden minimaal 34 repetities en 6 optredens georganiseerd.

U bent uitgenodig om de maand januari gratis mee te zingen. Op deze manier kunt u een goede indruk krijgen van de sfeer en de repetitiemethode. Heeft u interesse, meldt u zich dan aan via info@perezwon.nl

foto: Byzantijns koor Perezwon