HHNK fluisterstil en superschoon

REGIO – Dinsdag 19 december arriveerden zes gloednieuwe elektrische Renaults ZOE bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard. Vorige maand werden er al twee geleverd en komt het elektrische dienstautopark van HHNK op acht. In totaal rijdt nu een kwart van alle HHNK-voertuigen op niet-fossiele brandstof.

De Renaults vervangen een aantal afgeschreven dienstauto’s en staan ter beschikking van de medewerkers voor een dienstreis. Twee elektrische auto’s staan al op de rioolwaterzuivering Beverwijk. De zes nieuwe auto’s komen ter beschikking van het kantoor in Heerhugowaard.

HHNK streeft naar een steeds verdere vermindering van de CO2-uitstoot. Op 17 mei stelde het algemeen bestuur het Klimaat- en Energieprogramma vast, waarin is bepaald dat HHNK in 2025 CO2-neutraal is. Daarnaast moet HHNK in 2020 minimaal 40% van zijn energieverbruik duurzaam opwekken en is HHNK in 2025 100% energieneutraal.