Coba en Jesse winnen Jeugdschaatswedstrijd

CASTRICUM – Afgelopen zondagavond 17 december werd de halfjaarlijkse Jeugdschaatswedstrijd georganiseerd voor kinderen, op kunstijsbaan de Meent in Alkmaar.

De wedstrijd werd geschaatst over drie afstanden. Twee keer een 100 meter en één keer een 300 meter. Alle jeugdschaatsverenigingen met deze ijsbaan als thuisbasis deden mee. In het eindklassement over deze drie afstanden waren de hoofdprijzen net als vorig seizoen weer voor leden van de VKIJ.

Coba Meijer en Jesse Oinga, beiden lid van de Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ), wonnen deze wedstrijd en mochten na afloop van de wedstrijd op de hoogste trede van het podium staan. Naast Coba pakte ook Tatum Gijzen een prachtige derde plaats bij de meiden en stonden ze beiden op het podium.

De volledige uitslag voor de meiden van de VKIJ waren; Coba Meijer (1), Tatum Gijzen (3), Charlotte Broekhuizen (9), Ashley McDonald (13) van in totaal 34 meiden. En de volledige uitslag voor de jongens van de VKIJ waren; Jesse Oinga (1), Nils Groot (7), Michiel Meijer (11) van in totaal 36 jongens.

foto: Coba Meijer en Jesse Oinga op het hoogste podium