Nieuwe dienstregeling ov ingegaan

CASTRICUM – Zondag is in het hele land de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer ingevoerd. Vooral voor de treinreizigers zijn er wijzigingen.

’s Avonds en op zondag gaan er voortaan vier treinen per uur rijden tussen Alkmaar en Amsterdam. Voorheen was dat één trein per halfuur. Tussen Alkmaar en Haarlem komt er in de ochtend- en middagspits een extra intercity, de aansluiting met Leiden en Den Haag wordt op deze manier verkort. De reistijd naar Utrecht Centraal is vanaf nu ook enkele minuten korter.

Er zijn ook enkele nadelen voor reizigers. Voorheen reden de intercity’s naar Amsterdam en Utrecht in een stipt kwartierpatroon. Dat is nu een patroon van 10 en 20 minuten. Dat komt door de introductie van de ‘tien-minutentrein’ tussen Amsterdam en Eindhoven, die niet doorrijdt naar Alkmaar. Ook worden er minder spitstreinen ingezet tussen Alkmaar en Schagen, omdat het aantal reizigers achterblijft.

Voor busreizigers zijn er enkele kleine wijzigingen, die vooral verband houden met de wijzigingen van de NS. Kijk voor meer informatie op www.ns.nl of www.connexxion.nl.