Actie voor de Noord-Hollandse stolp

REGIO – De stolpboerderij hoort onlosmakelijk bij het Noord-Hollandse landschap. Maar het gaat niet goed met de stolp.

In Noord-Holland stonden 70 jaar geleden maar liefst 10.000 stolpboerderijen, ondertussen is dit aantal gehalveerd. Jaarlijks verdwijnen circa 30 historische vooroorlogse stolpboerderijen, waarmee het icoon uit de provincie zwaar onder druk staat. Daarom trekken Erfgoedvereniging Bond Heemschut, Boerderijenstichting Noord-Holland ‘Vrienden van de Stolp’ en het Westfries Genootschap aan de bel met de campagne ‘Red de Stolp’.
Landschap Noord-Holland ondersteund deze actie van harte. Doet u mee? Teken dan de petitie op de site: https://www.landschapnoordholland.nl/nieuws/actie-voor-de-noord-hollandse-stolp

Foto: Stolpboerderij aan de Streekweg 20, Hoogkarspel.