Vrijwilligers gezocht

CASTRICUM – Er zijn veel redenen om te kiezen voor vrijwilligerswerk. U kunt het doen om anderen te helpen of iets goeds te doen voor de maatschappij of nieuwe mensen te leren kennen. Maar ook om talenten en vaardigheden te ontwikkelen, door nieuwe ervaringen op te doen en te leren van andere mensen en culturen of gewoon omdat vrijwilligerswerk leuk is!

Er zijn diverse organisaties in Castricum, Akersloot en Limmen op zoek naar vrijwilligers, zowel jong als wat ouder. Verzorgingshuizen, welzijnsinstellingen, in de gezondheidszorg maar ook op het gebied van natuur, educatie en sport is genoeg te doen. Al is het maar een uurtje per week.

Zo is het MaatjeZ project voor een mijnheer die na ziekte thuis verzorgd wordt, op zoek naar een maatje die bij afwezigheid van zijn vrouw, die mantelzorger is op vrijdagmiddag bij hem wil blijven.

Het Alzheimer Trefpunt is op zoek naar een gastvrouw of gastheer en De Boogaert zoekt een ondersteuner tijdens de bingo voor eenmaal per maand van 14.00 tot 17.00 uur op dinsdag.

Meer informatie: Steunpunt Vrijwilligerswerk Geesterduinweg 5 in Castricum. Telefoon 0251-65 65 62 of www.vrijwilligerswerkcastricum.nl