Geen Lichtjestocht meer bij De Hoep

CASTRICUM – De lichtjestocht bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum is aan zijn eigen succes ten onder gegaan. Omdat steeds meer mensen aan de tocht deelnamen kon PWN de veiligheid van de deelnemers niet langer garanderen. Sector-directeur Natuur van PWN, Sjakel van Wesemael, vindt het spijtig en begrijpt dat we veel mensen teleurgesteld zullen zijn.

De door PWN georganiseerde lichtjestocht mocht zich de afgelopen jaren verheugen in een groeiende belangstelling. Steeds meer bezoekers namen deel aan de tocht, die traditiegetrouw aan het begin van de kerstvakantie werd georganiseerd. Door de enorme toeloop ontstonden er parkeerproblemen, terwijl ook de rust in het duingebied werd verstoord.

‘We betreuren het dat we moeten besluiten de tocht af te blazen. Er kwamen teveel bezoekers en teveel auto’s. In een Natura 2000-gebied is dat niet wenselijk. Daarom komt er helaas een einde aan een mooie traditie,’ aldus Sjakel van Wesemael.