Ada Greuter en Sander Schmitz voeren lijst PvdA aan

CASTRICUM – Ada Greuter en Sander Schmitz voeren de lijst van de Partij van de Arbeid bij de komende raadsverkiezingen aan.

Greuter was lange tijd carrousellid en kwam in 2014 in de raad voor de partij. Nu voert ze de lijst voor de PvdA aan. De afgelopen twintig jaar was ze vrijwilliger op basisscholen in Castricum. Greuter: “Eén op mijn lijstje is verbinding maken met andere partijen, zowel van de oppositie als de coalitie. Omdat de lucht nodig opgeklaard moet worden na alle spanningen en het negatieve van de afgelopen jaren. Maar vooral omdat we dan allemaal onze energie weer kunnen besteden aan datgene waar we voor gekozen zijn, namelijk: de inwoners van de gemeente vertegenwoordigen. Dan kunnen we doelgericht weer dingen bereiken voor onze inwoners zoals voldoende(sociale) woningbouw voor jongeren en ouderen. Het is hard nodig dat inwoners echt gehoord worden er zit heel veel deskundigheid bij onze inwoners!”

Schmitz is een van de jongste politici in Castricum. Hij zegt: “Politiek kan heel leuk zijn. Maar ik begrijp ook goed dat jongeren afhaken. In de Raad zie ik soms emoties voorbijkomen die dateren van 20 of 30 jaar geleden soms nog langer. Oude rekeningen ‘moeten’ worden vereffend en als jongere begrijp ik daar vaak geen klap van”. Schmitz wil graag meedenken over het beleid omdat Castricum een aantrekkelijke gemeente is om te wonen. Ook wil hij graag betrokken zijn bij praktische oplossingen waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen.

De huidige fractievoorzitter Dave van Ooijen en de gewezen wethouder Ans Pelzer komen op de PvdA-lijst als lijstduwers. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018.