Zwaan veroorzaakt aanrijding op A9

AKERSLOOT – De hulpdiensten zijn vrijdagavond 24 november omstreeks 18:45 uur massaal uitgerukt voor een aanrijding op de A9 bij Heiloo. Bij de aanrijding raakten 2 automobilisten gewond.

De botsing ontstond nadat een vrouw moest uitwijken voor een zwaan op de weg.
Daarop volgde een kop-staartbotsing. Bij de kop-staartbotsing waren drie auto’s betrokken. De bestuurster van de eerste auto probeerde de zwaan te ontwijken, waarna een tweede auto bij haar achterop klapte. Het derde voertuig heeft alleen blikschade opgelopen.

Het slachtoffer van het eerste voertuig is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de tweede auto heeft door de klap zijn voet gebroken. De zwaan is door het personeel van de dierenambulance opgehaald.

Als gevolg van het ongeluk is de A9 tussen Uitgeest en Alkmaar tot 21:15 uur afgesloten geweest.

foto: Evelien Olivier/Omroep Castricum