Welzijnsorganisaties gaan samenwerken

BUCH – In ontmoetingscentrum Geesterhage ondertekenden de voorzitters van de welzijnsorganisaties Stichting Welzijn Bergen, Stichting Trefpunt Heiloo en Stichting Welzijn Castricum woensdag 22 november jl. een bestuurlijke intentieverklaring tot samenwerking.

Aanleiding van deze ondertekening is de ambtelijke samenvoeging in de BUCH-werkorganisatie per 1-1-2017. De stichtingen hebben in de afgelopen drie jaar elkaar opgezocht en gevonden in diverse samenwerkingsprojecten.

De gezamenlijke besturen hebben vastgesteld dat de tijd nu rijp is voor een volgende stap in de samenwerking. Hierbij is nadrukkelijk geen sprake van samenvoeging, maar van samenwerking. De partijen behouden hun eigen identiteit en aansturing door de eigen gemeenteraad.

foto: de voorzitters van de welzijnsorganisaties