Goudvissen van Sinterklaas in Castricum

CASTRICUM – Goudvissen Julio en Iglesias, de huisdieren van Sinterklaas, hebben al honderden kinderharten op hol gebracht. Het is de eerste keer dat de Goedheiligman zijn huisdieren meeneemt naar Nederland.

De goudvissen zijn te bewonderen in de Slaapkamer van Sinterklaas in het Noord-Hollandse Castricum. Elke dag komen er honderden kinderen uit de hele provincie kijken naar Julio en Iglesias, de zwemmende vrienden van de Sint. Hij heeft ze losgelaten in zijn bad.

Terwijl Sinterklaas overdag door het hele land reist om schoentjes van kinderen te vullen met snoep en cadeautjes, is zijn slaapkamer ’s middags open voor publiek op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.30 uur. Kinderen mogen in de slaapkamer van de Sint kijken, spelen, knutselen, tekenen, slingers ophangen en aanstaande woensdag een schoentje zetten.

De Slaapkamer van Sinterklaas is aan Dorpsstraat 63 in Castricum. De Slaapkamer van Sinterklaas is een initiatief van de Creatieve Wieven. Meer informatie: www.driecreatievewieven.nl

foto: Sinterklaas in bad gemaakt door Chrisla Castricum