Atletiek Vereniging Castricum organiseert Sinterklaasloop

CASTRICUM – Zondag 3 december organiseert Atletiek Vereniging Castricum  de tweede van de vier Strand- en duinlopen van dit seizoen.

Iedereen kan meedoen, je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers
kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10,5 km of 15 km. Beide routes voeren door het duingebied en over het strand en zijn een uitstekende voorbereiding op de Halve Marathon van Egmond een maand later. De Strand- en duinlopen staan in de regio bekend als
een gezellig en kleinschalig evenement met bij iedere loop zo’n 300-400 hardlopers van jong tot oud
aan de start.

Jeugd
Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Ouders kunnen met de kinderen meelopen. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen kiezen tussen de 4 km of de langere afstanden. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering en voor de
beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Pieten
Uiteraard mogen twee sportieve pieten niet ontbreken op deze dag, met voor ieder kind een extra aanmoediging bij de start én een flinke hand pepernoten aan de finish.

Start
Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en
4 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. Na afloop kun je terecht in het
gezellige clubhuis van AV Castricum voor een hapje of drankje. Tevens is douchegelegenheid
aanwezig.

Inschrijven

Van te voren inschrijven voor de loop is aan te raden, dat kan tot en met vrijdagavond 1 december via www.avcastricum.nl. Deelnemers die reeds in het bezit zijn van een geldige PWN duinkaart kunnen korting krijgen op de voorinschrijving. Wel dient bij het ophalen van het startnummer de eigen duinkaart getoond te kunnen worden. Inschrijven op de dag zelf kan ook, dat is alleen iets duurder.