Hannie Lutke Schipholt opnieuw op 1 bij GroenLinks

CASTRICUM – De Castricumse afdeling van GroenLinks heeft Hannie Lutke Schipholt opnieuw tot lijsttrekker verkozen voor de gemeenteraadsverkiezingen komend voorjaar. In 2014 stond zij ook al op de eerste plek van de lijst.

Lutke Schipholt wist als fractievoorzitter regelmatig successen binnen te halen, vooral op het gebied van duurzaamheid. Ook het succesvolle idee voor het zogeheten uitdagingsrecht, waarbij burgers de gemeente mogen uitdagen om het zelf beter te doen, kwam uit haar koker.

Op plek twee staat Gerard Brinkman uit Bakkum. Hij woont in Bakkum en is fondsenwerver voor diverse goede doelen. Verder zette hij een online vogelgids op. Zijn specialismes liggen op het gebied van natuur en milieu.

Op plek 3 staat het huidige raadslid Aart Waterman. Andere gezichten op de lijst zijn de 17-jarige Arthur Wiggers, nu nog scholier op het Bonhoeffercollege (plek 9). Ook filmmaakster Pauline van Vliet staat op de lijst, op plek 12. Zij ambieert geen raadszetel, maar wil de partij wel een steuntje in de rug geven.

Op de foto: Hannie Lutke Schipholt (rechts) en de vijf bovenste kandidaten