Zwaan veroorzaakt ravage op A9

AKERSLOOT – hulpdiensten zijn vrijdagavond omstreeks 18:45 uur massaal uitgerukt voor een zware aanrijding op de A9. Bij deze botsing raakten 2 automobilisten gewond.

De botsing ontstond nadat een vrouw moest remmen voor een zwaan op de weg. Daarop volgde een kop-staartbotsing, waarbij drie auto’s waren betrokken. Het vrouwelijke slachtoffer in de eerste auto zat bekneld in haar voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd, zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de tweede auto liep een gebroken voet op en het derde voertuig liep alleen blikschade op. De zwaan is door een dierenambulance opgehaald.¬†

Als gevolg van dit ongeval was de A9 tussen Uitgeest en Alkmaar tot 21:15 uur afgesloten. Hierdoor kwamen veel mensen te laat voor de voetbalwedstrijd AZ – FC Twente ( 2 – 0 )

Foto’s : Hans Peter en Evelien Olivier.