Hoogheemraadschap zoekt jeugdbestuurder

REGIO – Ben jij tussen de 13 en 16 jaar en wil je meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland? Dan is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op zoek naar jou!

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) is het waterschap van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal inclusief Texel en zorgt voor veilige dijken, droge voeten en schoon oppervlaktewater.

Als jeugdbestuurder denk je mee met het waterschap en ga je op pad. Je kunt mee op excursie naar een gemaal of waterzuivering, praten met een dijkgraaf, een vergadering van het algemeen bestuur bijwonen en jouw ideeën aan de collega’s van het hoogheemraadschap kenbaar maken.

Ook sta je wel eens in de krant als je bijvoorbeeld een dijkversterking oplevert of het startschot geeft voor een nieuw project. Volgens de huidige jeugdbestuurder Juliana Ijlstra is het een veelzijdige functie: “Als jeugdbestuurder kun je echt je steentje bijdragen aan een betere wereld en je leert ontzettend veel. Wat het hoogheemraadschap doet, maar ook hoe we kunnen innoveren.”

Wil jij meedenken en meepraten over het waterbeheer in Nederland nu en in de toekomst? Meld je aan vóór maandag 4 december en wie weet zet jij vanaf 2018 water op jouw cv. Meer informatie: www.hhnk.nl/jeugdbestuurder