Regionale welzijnsorganisaties gaan samenwerken

CASTRICUM – Op woensdag 22 november hebben Stichting Welzijn Castricum, Stichting Trefpunt Heiloo en Stichting Welzijn Bergen de intentieovereenkomsten getekend die zouden moeten leiden tot een verdere samenwerking. Dit gebeurde in Cultureel centrum Geesterhage.

De samenwerking is een bijproduct van de ambtelijke samenvoeging in de BUCH-organisatie, waarin de coördinatie van welzijnswerk binnen de betrokken gemeentes ook een belangrijke rol speelt. De afgelopen drie jaar hebben de welzijnsorganisaties elkaar regelmatig gevonden in samenwerkingsprojecten en afstemmingsoverleggen. De overeenkomsten die getekend werden op woensdag zijn dus een volgende stap in de samenwerking. Wel werd benadrukt dat het niet gaat om een samenvoeging, maar een samenwerking.