Van een naar drie Sociale Teams in Castricum

CASTRICUM – Vanaf 15 november heeft de gemeente Castricum niet één maar drie sociale teams. Zij werken op wijkniveau, en langs kortere lijnen, waardoor de dienstverlening beter wordt. Er komen drie aparte mailadressen; het telefoonnummer blijft hetzelfde.

Het Sociaal Team Castricum gaat zich splitsen in drie kleinere teams: een voor postcodegebied 1901, grofweg Castricum-West, een voor 1902 Castricum-Oost en een voor de overige postcodegebieden van Limmen, Akersloot en De Woude.

Er zijn drie aparte mailadressen:
sociaalteamcastricum1901@debuch.nl
sociaalteamcastricum1902@debuch.nl en – sociaalteamakerslootlimmendewoude@debuch.nl

Het telefoonnummer blijft hetzelfde: 14 0251, en is voor telefonisch spreekuur bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 12.00 uur. Buiten deze tijden kunnen terugbelverzoeken worden aangevraagd.

Op deze manier willen de teams slagvaardiger zijn als het gaat om het signaleren en oplossen van problemen in zorg en ondersteuning bij inwoners. Bovendien kunnen zo kortere lijnen worden gelegd met netwerkorganisaties die vooral wijk- en buurtgericht werken, zoals (praktijkondersteuners van) huisartsen, kerken, scholen en welzijnsorganisaties.

foto: Sociale Teams Castricum