PWN voert boomveiligheidsonderzoeken uit in het duin

REGIO – Naast schone natuur is de veiligheid voor de circa 7 miljoen bezoekers per jaar een belangrijk uitgangspunt in het beheer van PWN. PWN voert continu boomveiligheidsonderzoeken uit om onnodige risico’s in het duin te vermijden.

PWN beheert 7.300 hectare natuurgebied tussen Zandvoort en Bergen: het Noordhollands Duinreservaat, het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en landgoed Marquette. In 2017 zijn alle bomen langs de verharde wegen en parkeerplaatsen onderzocht. Bomen die niet door de keuring zijn gekomen zijn gemerkt met een oranje merkteken en worden voor 20 december 2017 gekapt.

PWN wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van de natuur. Het veilig houden van de wandel- en fietsroutes in het duin heeft in 80% van de gevallen geen grote gevolgen voor de beleving vanaf de weg. In de meeste gevallen komt de tweede rij bomen meer in het zicht te staan en zullen jonge bomen de vrijgekomen plaatsen innemen.

foto: gemerkte boom