Permanente ArcheoHotspot Huis van Hilde

CASTRICUM – Wie met echte vondsten aan de slag wil, kan voortaan terecht in de ArcheoHotspot in Huis van Hilde. Niemand minder dan Sinterklaas opent vrijdag 1 december om 15.00 uur deze permanente en gratis toegankelijke archeologische doe- en ontdekplek.

Groot en klein kan er kennis maken met archeologisch werk, vondsten ter hand nemen en de wondere wereld van de archeologie ontdekken. Bezoekers gaan aan de slag met vondstmateriaal van voormalig Slot op den Hoef in Egmond. Dit is de achtste ArcheoHotspot in ons land; een initiatief van het Allard Pierson Museum in Amsterdam, dat vorige maand werd onderscheiden met de Grote Archeologieprijs.

ArcheoHotspots zijn plekken waar bezoekers kennis kunnen maken met archeologie door zelf aan de slag te gaan met vondstmateriaal. In Huis van Hilde was sinds oktober vorig jaar een pop-up ArcheoHotspot in gebruik, en met succes; kleine archeologen in spé oefenden er graag met het sorteren van vondsten.

De nieuwe, permanente ArcheoHotspot is uitgebreider, inhoudelijk uitdagender en is voortaan op woensdag, vrijdag en zondag van 13.00-16.00 uur geopend. Wie meer wil weten over de vondsten uit Egmond in het depot van Huis van Hilde, kan terecht op de website: www.collectie.huisvanhilde.nl