CKenG eist taxatierapport zwembad De Witte Brug op

CASTRICUM – Roel Beems van lokale partij CKenG wil het taxatierapport over de waarde van de grond onder zwembad De Witte Brug in handen krijgen.

Afgelopen donderdag weigerde betrokken wethouder Rob Schijf het taxatierapport aan Beems te overhandigen. Volgens Schijf kan nu niet worden vastgesteld wat de grond oplevert. “Dat hangt af van de stedenbouwkundige invulling”, zo is de opbrengst afhankelijk van de prijsklasse van de woningen die er zullen gaan komen. Het geld dat de grond onder De Witte Brug op zou leveren zou volgens Beems kunnen worden ingezet als startkapitaal voor de bouw van het toekomstige zwembad in park Noord-End.

In het verzoek dat Beems doet via de Wet op Openbaarheid van Bestuur (WOB) schrijft hij: “Natuurlijk snappen wij heel goed dat de uiteindelijke waarde afhankelijk zal zijn van de nieuwe bestemming van het gebied. Uit uw eigen woorden blijkt ook al dat er met verschillende scenario’s rekening is gehouden en dat er in het taxatierapport dus sprake zal zijn van een bandbreedte”. Het college heeft nu vier weken de tijd om het rapport met de raad te delen.