Donateursavond Oud-Castricum met lezing over het ontstaan van Castricum

CASTRICUM – De donateursavond van Stichting Werkgroep Oud-Castricum wordt dit jaar gehouden op donderdag 23 november in theater Koningsduyn in Geesterhage. De avond begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Op het programma staat een lezing van Hans van Weenen, getiteld ‘Oorsprong Castricum ontdekt.’

In de afgelopen 50 jaar heeft de stichting veel opgegraven, zowel uit archieven als uit de lokale grond, om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.  Van Weenen zal dit jaar ingaan op enkele hoofdvragen, zoals: Hoe en wanneer is het dorp ontstaan en waar komen de namen ‘Bakkum’ en ‘Castricum’ vandaan? Zo geeft de stichting aan dat nieuw onderzoek verrassende inzichten heeft opgeleverd.

De toegang voor donateurs is gratis op vertoon van de brief die zij in het 40e Jaarboek van de werkgroep hebben ontvangen. Andere belangstellenden zijn ook van harte welkom, waarvan een bijdrage van € 2,- wordt gevraagd. Donateur worden kan ook ter plaatse. Voor slechthorenden is een beperkt aantal plaatsen met ringleiding beschikbaar.

Meer informatie over de werkgroep is te vinden op www.oudcastricum.com.