Team CSV (rolstoelhandbal) Europees Kampioen!

CASTRICUM – CSV is in Nederland als eerste gestart met een rolstoelhandbalteam onder leiding van Ada Stam. Tijdens haar revalidatie in Heliomare werd haar gevraagd welke sport ze graag uit zou willen voeren. Daar hoefde Ada niet lang over na te denken. Handbal is haar lust en leven. Het enigste probleem… Er bestond helemaal nog geen rolstoelhandbal! Maar wat er nog niet is, kan komen dacht ze. Ze kreeg CSV Castricum, de club waar ze altijd heeft gespeeld, zo ver om een team op te richten.

Onder leiding van aanvoerster Joyce van Haaster kwam het uiteenlopende team, bestaande uit 13 leden, elke week samen om zich in het zweet te werken. Om meer naamsbekendheid te genereren heeft het team twee jaar lang demo’s gespeeld, met resultaat.
Inmiddels zijn er zes rolstoelhandbalteams in Nederland en zo dus ook tegenstanders om tegen te spelen. De clubs komen een keer in de maand samen vanuit alle hoeken van het land voor een competitiedag.

In 2015 werd CSV door de Nederlandse handbalbond uitgenodigd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap in Oostenrijk. Het team ging zonder enige verwachting de competitie in, wetende dat andere landen al veel langer bezig waren met het beoefenen van deze sport. Voor het team dat met knikkende knieën op het veld stond, kon het niet beter uitpakken dan dat het deed. Ze wonnen alle wedstrijden en haalde goud binnen! Maar het bleef niet alleen bij de titel Europees Kampioen, ook zijn ze uitgeroepen tot sportploeg van Castricum 2016 en Nederlands kampioen 2017.
Dit heeft het rollende team dichter naar elkaar toe doen groeien. Ondanks het binnenhalen van deze titels, is het team nog niet klaar met dromen. Het uiteindelijke doel is om rolstoelhandbal paralympisch te krijgen. En wij durven te zeggen, dat wordt weer een wereldtitel!

Help jij het rollende handbalteam mee aan hun vierde titel, Uniekporttalent 2017? Stem dan nu op CSV via www.unieksporten.nl/sporttalent

113 deelnemers zijn de strijd aan gegaan om zoveel mogelijk stemmen en likes te verzamelen van het Nederlandse publiek. Na de halve finale (2 tot en met 12 november) gaan er twee finalisten per categorie door.
Een deskundige en onafhankelijke jury kiest uit deze finalisten de uiteindelijke winnaar; de sporter waarvan zij vindt dat deze de titel ‘Uniek Sporttalent ‘ en de bijbehorende prijzen verdiend. In de jury zitten onder andere Esther Vergeer (voormalig Paralympisch Kampioen rolstoeltennis) en Bibian Mentel (Paralympisch Kampioen Snowboarden). Op 28 november zullen de winnaars tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA gehuldigd worden. Voor meer informatie over de verkiezing, ga naar www.unieksporten.nl/sporttalent.

Foto: Team CSV (Castricum), halve finalist verkiezing Uniek Sporttalent 2017