Een goede brandscheiding is van levensbelang

CASTRICUM – Ook in Castricum zijn er op diverse plekken bovenwoningen. Woningen die boven een winkel of bedrijfspand zitten. Voor de veiligheid van de bewoners is een goede brandscheiding tussen beneden en boven erg belangrijk.

Zo’n brandscheiding kan levensreddend zijn als er beneden brand uitbreekt. Een brandscheiding kan ervoor zorgen dat het trappenhuis, de enige vluchtweg van de bewoners vrij blijft.

Vraagt u zich af of dit bij u in orde is en u huurt de woning, ga dan vooral in gesprek met de eigenaar. U betaalt elke maand huur, dan mag u daar ook iets van terug verwachten. Daarnaast is het vaak moeilijk aan de buitenkant te zien of een brandscheiding wel of niet voldoet.

Bent u zelf eigenaar van het pand? Neemt u dan contact op met iemand van een gecertificeerd bedrijf. Die kan u meer vertellen over een goede brandscheiding.

Meer informatie: www.castricum.nl