Dementievriendelijk vrijwilligerswerk

CASTRICUM – Vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan dementievriendelijk vrijwilligerswerk en daarmee aan een dementievriendelijke gemeente, zijn uitgenodigd voor de kosteloze workshop ‘Omgaan met dementie voor vrijwilligers’.

Deze boeiende en kosteloze workshop wordt georganiseerd in Theater Koningsduyn in Geesterhage in Castricum. De workshop wordt gegeven op vrijdag 24 november van 13.30 tot 16.00 uur. De inloop is om 13.00 uur.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Castricum nodigt alle vrijwilligers van de kernen van Castricum en Uitgeest uit zich aan te melden voor deze interessante workshop. Het programma van de workshop omvat toneel door Theater Ervaria en informatie over dementie, signaleren van en omgaan met dementie, door de organisatie Geriant. Ook wordt aandacht gegeven aan opvang- en begeleidingsmogelijkheden van mensen met dementie.

De workshop ‘Omgaan met dementie voor vrijwilligers’ wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Sluyterman van Loo. Aanmelden kan via de site van Welzijn Castricum: www.welzijncastricum.nl, telefonisch: 0251 65 65 62 en per mail: info@welzijncastricum.nl.