Officiële lancering BUCH Vrijwilligersacademie

REGIO – Zaterdag 4 november schoof wethouder Kees Rood aan bij de Wandeling Oud-Akersloot, een van de vele activiteiten die de gemeente en Stichting Welzijn Castricum tussen 4 en 12 november organiseren als bedankje voor de vrijwilligers.

De wethouder maakte van de gelegenheid gebruik om de website: www.vrijwilligersacademiebuch.nl officieel te lanceren. Vrijwilligers kunnen daar inzien welke cursussen en workshops voor hen worden gegeven en zich daarvoor inschrijven.

Kees Rood: “Ik kan deze website alleen maar van harte aanbevelen. Deze website biedt een digitaal overzicht van workshops, trainingen en cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers die zich verder willen verdiepen en bekwamen. Ook mensen die graag vrijwilligerswerk willen gaan doen maar niet precies weten voor welke organisatie of in welke richting, kunnen bij de academie terecht.

De website is opgezet en wordt onderhouden door de vier vrijwilligerssteunpunten in de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

foto: vrijwilligers vacturebank