RKZ 11e in Ziekenhuis top 100

REGIO – Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk staat op nummer 11 in de Ziekenhuis top 100 van het Algemeen Dagblad.

Jaap van den Heuvel, voorzitter Raad van Bestuur van het RKZ is trots op het resultaat: “We zijn wederom koploper in onze regio. De kwaliteit van onze zorg is in orde, ook nu er naar andere criteria is gekeken dan bij de vorige editie van de ranglijst.”

De ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 verschillende aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, operatiekwaliteit en de kwaliteit van de verpleging.

In het afgelopen jaar ontving het Rode Kruis Ziekenhuis verschillende kwaliteitskeurmerken, waaronder het keurmerk voor goede borstkankerzorg, de behandelingen van slagaders en spataders en het dementievriendelijke ziekenhuis. Het Brandwondencentrum ontving het Europese kwaliteitscertificaat en de Slaappolikliniek kreeg de maximale waardering van patiënten.