(Oorlogs)geschiedenis van een 20-eeuwse familie

ALKMAAR – Een grootvader die schatrijk werd in Letland tijdens het Interbellum. De vlucht van een familie naar Nederland. De keuzes van een vader die zich aansloot bij de Waffen SS en het overlijden van een aan lager wal geraakte moeder in 1999. Het is maar een kleine greep van de gebeurtenissen waarover u Alexander Münninghoff dinsdagavond 28 november kunt horen vertellen tijdens het Alkmaars Historisch Café. Aan de hand van de (soms tragische) lotgevallen van zijn familie, geeft hij een prachtige illustratie van de persoonlijke kant van de grote gebeurtenissen uit geschiedenis.

Münninghoff baseert de lezing op zijn succesvolle boek “De stamhouder”, waarvan afgelopen juni de eenentwintigste druk verscheen. In 2015 won het de Libris Geschiedenisprijs. U heeft de kans om 28 november het verhaal uit de mond van de stamhouder zelf te horen. Kaartjes zijn enkel in de voorverkoop te verkrijgen in de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard, via www.bibliotheekkennemerwaard.nl of telefoonnummer 072-5156644. Kaarten kunnen alleen per pin of online worden afgerekend en kosten €7,50 per stuk – er is voor deze lezing geen reductie van toepassing. Locatie: Prinsenzaal van het Alkmaarse stadhuis (Langestraat 87). Aanvang 20.00 uur.

Foto: Voorpagina van de Alkmaarsche Courant, 6 oktober 1939. De krant kopt over de groeiende Russische invloed op Letland – dit had veel invloed op Münninghoffs familie.