Archeologische ontdekkingen in nieuwe kroniek

REGIO – Alle archeologische ontdekkingen in Noord-Holland worden jaarlijks verzameld in de archeologische kroniek. In de nieuwste uitgave staan veel foto’s en beschrijvingen van bijzondere opgravingen en de vaak spectaculaire vondsten die in 2016 zijn gedaan.

De kroniek van 2016 laat per gemeente zien welke vondsten archeologen hebben gedaan. In het boek is veel aandacht voor het onderzoek dat plaatsvond aan het perceel aan de Langestraat in Alkmaar.

In een speciale rijk geïllustreerde bijlage vertellen deskundigen over het wetenschappelijk onderzoek naar de vondsten uit het Palmhoutwrak (het wrak van de beroemde jurk). Ook zijn er veel verslagen van duikinspecties op andere wrakken opgenomen.

De kroniek is te bestellen bij de heer J. Roefstra, roefstraj@noord-holland.nl en digitaal in te zien en te downloaden op: http://collectie.huisvanhilde.nl/kroniek.aspx Op deze pagina staan ook alle vorige edities.

Meer informatie over de archeologie in Noord-Holland vindt u op: www.huisvanhilde.nl

foto: de beroemde jurk uit het Palmhoutwrak