Stormachtige eerste Strand- en Duinloop

CASTRICUM – Met een stevige noordwestenwind en een temperatuur van 10-12 graden, was de eerste Strand- en Duinloop van dit winterseizoen een wedstrijd voor echte doorzetters! Er zijn in totaal 335 lopers gestart voor een van de vier afstanden. Bij de Strand- en Duinloop kan iedereen naar eigen kunnen meelopen.

Voor de deelnemers was het best afzien, de wind was kracht 7, maar gelukkig hadden de lopers de wind in de rug op het strand. Het was vloed, daardoor was er een smal stukje waar je kon lopen, het was een beetje slalommen tussen de stukken zeewier en het zeeschuim. Af en toe kwam er een golf uit de woeste zee, waardoor de lopers natte voeten kregen. Vooral als je daarna het duin over moest klimmen, bleef er een lading zand aan je benen en schoenen plakken.

De loop was door het ruige weer een mooie training voor de Halve marathon van Egmond. Bij de 2,3 km werd het parcoursrecord verbeterd door Noa Baltus van SAV/TDR, hij liep een recordtijd van 7.13 minuten. De dames die net de Start to Runcursus van 7 weken hadden afgerond liepen hun eerste echte wedstrijd.

Bekijk alle uitslagen op www.avcastricum.nl