Nationaal Schoolontbijt viert 15e editie

REGIO – Een gezond ontbijt is belangrijk, zeker voor kinderen. Om dat te onderstrepen is er jaarlijks het Nationaal Schoolontbijt. In Castricum doen twee scholen mee. De leerlingen van de Visser ’t Hooft school en de Antoniusschool krijgen via hun bakker of supermarkt uit de buurt een gezond en gevarieerd ontbijtpakket.

Landelijk gaan ruim 550.000 kinderen op 3.000 basisscholen in het hele land samen ontbijten. Dat zijn meer kinderen, meer scholen en meer gemeenten dan ooit. Deze 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt, van 6 tot en met 10 november, draagt het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’

In 270 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester ook een ontbijt op het stadhuis. Veel van die burgemeesters betalen symbolisch voor hun ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Die missie past goed bij die van het Nationaal Schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten. Voor die missie biedt het ontbijtevenement scholen ook nieuw lesmateriaal: de Ontbijtmeter. Met de Ontbijtmeter ontdekken scholieren hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren.

Meer informatie: www.schoolontbijt.nl