JM Big Band met Laura Schoegje in Geesterhage

CASTRICUM _ Pop én jazz zangeres Laura Schoegje treedt zaterdag 9 december op met de 19 man sterke JM Big Band onder leiding van Jan Molenaar (81) uit Limmen. Zij zijn samen exclusief voor Castricum te zien en te horen in het programma ‘Cotton Club’.

‘Cotton Club’ is een verwijzing naar de befaamde nachtclub in New York waar ten tijde van de drooglegging van alcohol een eeuw geleden topmusici optraden als Duke Ellington, Cab Calloway en Louis Armstrong. Het publiek wordt onthaald op een swingende avond met bekende en nieuwe arrangementen van jazzhelden onder wie Gordon Goodwin.

JM Bigband is een grote naam in de binnen- en buitenlandse jazzwereld. Jan Molenaar staat al bijna vijftig jaar als dirigent voor zijn orkest. In een halve eeuw heeft het ensemble over de hele wereld opgetreden zoals met de Amerikaanse saxofonist Johnny Griffin. In eigen land op het North Sea Jazzfestival en in een theatertournee met het Rosenberg Trio.

Bandleider Jan Molenaar brengt met dit concert een ode aan het nieuwe Cultureel Centrum Geesterhage, dat dit jaar zijn deuren heeft geopend. Het concert is op zaterdag 9 december. De aanvang is om 20.15 uur. De zaal gaat open om 19.45 uur. De toegang is € 12,50. Voorverkoop aan de zaal vanaf 4 november. Reserveren kan per mail via janwilleke@molenaar.com

foto: Jan Molenaar