Informatieavond ‘Ongezond snurken en slaapapneu’

REGIO – Snurken lijkt misschien een onschuldig probleem. Toch kan er een serieuze aandoening aan ten grondslag liggen, namelijk slaapapneu. Kenmerken van het Obstructief Slaap Apneu Syndroom (OSAS) zijn snurken, stoppen van de ademhaling tijdens de slaap, rusteloze slaap, moe en slaperig zijn overdag en ochtendhoofdpijn.

Mensen met slaapapneu hebben onder meer een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Als gevolg van OSAS kun je last krijgen van stemmingswisselingen, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en in slaap vallen tijdens routine activiteiten.

Woensdag 15 november organiseert het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) een informatieavond over snurken en apneu. Wat is het, hoe herken je het en wat kan de gespecialiseerde slaappolikliniek van het RKZ voor u betekenen? De nieuwe benadering met begeleiding in de levensstijl komt ook aan bod. Sprekers zijn cardioloog Fons Windhausen, longarts Erik Kapteijns en OSAS Zorgcoach Angelique Koersen van het RKZ.

De informatieavond wordt woensdag 15 november gehouden in het restaurant van het RKZ op de 2e etage van het ziekenhuis. De avond is van 19.15 tot 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. U kunt zich aanmelden via de website: www.rkz.nl of telefonisch bij het patiëntenservicebureau: telefoon 0251-26 511 1. De toegang is gratis en aanmelden is verplicht.