Natuurvrijwilligers goed gemutst

REGIO – Noord-Hollandse natuurvrijwilligers doen hun werk met plezier, zijn erg gemotiveerd en geven hun werk gemiddeld een 7,6. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit onderzoek naar de tevredenheid onder 1000 natuurvrijwilligers. Wilt u een keer proberen? Op 4 november vindt de Landelijke Natuurwerkdag plaats.

In Noord-Holland zijn ruim 14.000 vrijwilligers werkzaam in de natuur. Het werk van natuurvrijwilligers is erg belangrijk en onmisbaar. Ze zijn actief betrokken bij beheer, educatie, monitoring of bescherming van natuur en landschap. Samen verzetten zij het werk van ruim 504 fulltime beroepskrachten. Daarom stimuleert en steunt de provincie het werk van de vrijwilligers in de natuur.

Gedeputeerde Adnan Tekin: “Onze natuurvrijwilligers zijn goud waard. Ze helpen bij het toegankelijker maken van natuur en recreatieterreinen. Ook zorgen zij voor versterking van de biodiversiteit en geven ze voorlichting en houden toezicht. Ze maken hun handen ook echt vies door te plaggen of te hooien. Ik ben erg blij en trots dat de vrijwilligers heel tevreden zijn. Daar plukt de natuur de vruchten van.”

Iedereen die meer wil weten over groen vrijwilligerswerk is van harte welkom. Meer informatie op www.natuurwerkdag.nl