Expositie Rien Doorn

CASTRICUM – Vanaf 3 november is in De Oude Keuken een tentoonstelling te zien van de tekeningen van Rien Doorn. Rien begon te tekenen toen hij 12 was zonder enige scholing.

Hij werd geïnspireerd door een neef, die hem meenam naar een tentoonstelling van Salvador Dali, toen hij 16 jaar oud was. Deze ervaring maakte een blijvende indruk op hem. Zijn neef introduceerde ook Escher aan hem, een Nederlandse kunstenaar die beroemd is om zijn grafische werk en vooral voor zijn visuele illusies. Rien is sterk geïnspireerd door deze twee grote kunstenaars.

Rien begint meestal een tekening met een klein idee, een detail, zonder een eindresultaat in gedachten te hebben. Terwijl hij tekent komen andere ideeën in hem op en voegt deze eraan toe. De tekening groeit en ontwikkelt zichzelf op die manier. Rien is vaak zelf verrast door het eindresultaat.

De expositie is te zien tot en met 6 januari 2018. U vindt De Oude Keuken op landgoed Duin en Bosch aan de Parklaan 117 in Castricum. De openingstijden zijn van 9.00 tot 5.00 uur. In het weekend van 9.00 tot 23.00 uur.

foto: pentekening Rien Doorn