Waterdag groot succes

BAKKUM – de Waterdag die woensdag werd gehouden in De Hoep trok veel bezoekers, van jong tot oud. Er was van alles te beleven, excursies, presentaties, expo’s en de publiekstrekker was weervrouw Helga van Leur, die het weerbericht van 2050 voorspelde.

 Helga van Leur, bekend van het RTL-weerbericht , vertelde over de klimaatverandering en de verschuiving in het te verwachten weer. Nu al ervaren we dat het weer grilliger wordt. Regenbuien kunnen vaker en heftiger voorkomen, maar ook periodes met droogte. 

De prijs voor de “fijnste voortuin”, een initiatief van het nieuwsblad voor Castricum en de gemeente Castricum, werd gewonnen door mevrouw Trix Gooff uit Bakkum, zij heeft een mooie groene voortuin volgens de jury, fijn voor vogels en vlinders en het regenwater kan er prima in wegzakken.

Op de foto: prijswinnares Trix Gooff en weervrouw Helga van Leur.

Foto’s: Jan Uiterwijk / Omroep Castricum