Kracht on Tour trekt honderden vrouwen

REGIO – De afgelopen weken vonden in Noord-Holland Noord drie Kracht on Tour-bijeenkomsten plaats. In totaal bezochten zo’n vijfhonderd vrouwen het evenement gericht op werk, persoonlijke ontwikkeling en economische zelfstandigheid. Een groot deel van hen heeft daartoe tijdens Kracht on Tour meteen concrete stappen gezet.

Het programma bestond uit een breed aanbod aan workshops over werk, talent en persoonlijke ontwikkeling. Op elke locatie was een zogeheten dealingroom ingericht, waar bedrijven en organisaties uit de regio niet alleen concrete vacatures aanboden, maar ook leer/werktrajecten, stages, trainingen, coaching, introductiedagen en meer. Ook werd elke Kracht on Tour geopend met een persoonlijk verhaal van vrouwelijke wethouders en andere topvrouwen uit de regio. Ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal was bij alle bijeenkomsten aanwezig als dagvoorzitter en spreker.

Kracht on Tour bijeenkomsten zijn gericht op vrouwen die hun talent verder willen ontdekken en verzilveren om zo dichter bij economische zelfstandigheid te komen. Uit de enthousiaste reacties op de dagen zelf en erna blijkt dat Kracht on Tour heel wat vrouwen uit onze regio op uiteenlopende manieren een stapje dichter bij hun persoonlijke kracht heeft gebracht. Uit een eerste inventarisatie blijkt dat meer dan de helft van de deelneemsters de bijeenkomsten ‘zeer de moeite waard’ vonden. Maar liefst 70% van de vrouwen heeft zich ingeschreven voor één van de aangeboden deals.