Groot Castricums Dictee 2017

CASTRICUM – Woensdag 22 november wordt voor de elfde keer het Groot Castricums Dictee georganiseerd. Het dictee heeft sinds vorig jaar een nieuw jasje, maar blijft net zo gezellig en uitdagend. Iedereen wordt uitgenodigd deel te nemen aan deze taalstrijd, waarbij het dictee aansluit op het thema van Nederland leest 2017 Robotica. 

Het dictee is geschreven door woordkunstenaar Gerard Wortel en het wordt voorgelezen door de wethouder van Kunst en cultuur in Castricum Marcel Steeman. De jury, onder leiding van juryvoorzitter Jeroen Kans kijkt de dictees na terwijl Gerard Wortel zorgt voor een optreden van eigen Nederlandstalige liedjes en voordrachten. Gerard Wortel is theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger. Zijn teksten verhouden zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen.

Na afloop wordt het dictee kort behandeld door juryvoorzitter Jeroen Kans en daarna worden de winnaars bekend gemaakt. Mee doen? U bent welkom op woensdag 22 november om 19.30 uur in de foyer van Geesterhage. Toegang bedraagt € 2,50 inclusief koffie of thee.

Meer informatie: www.bibliotheekkennemerwaard.nl